Starbucks verbiedt herbruikbare bekers om verspreiding tegen te gaan

Stock image of reusable coffee cup

Starbucks-takken hebben herbruikbare bekers tijdelijk verboden als reactie op de uitbraak van het coronavirus.

De koffieketen zei dat klanten nog steeds een korting van 25 p zouden ontvangen voor het meenemen van herbruikbare kopjes, maar drankjes zouden in papieren kopjes worden geserveerd.

Great Western Railway en LNER hebben herbruikbare bekers op treinen verboden - maar GWR schrapte het beleid na dagen.

Een hygiëne-expert zei dat het virus bevatten een "grotere prioriteit" moet zijn dan zorgen om het milieu.

Het is wel verstaan dat Starbucks de beslissing intern heeft genomen, in plaats van op advies van gezondheidsfunctionarissen.

De Europese woordvoerder van de koffieketen, Robert Lynch, zei: "Uit overvloedige voorzichtigheid pauzeren we het gebruik van persoonlijke bekers of bekers in onze winkels in het Verenigd Koninkrijk.

"We zullen echter onze 25p-korting blijven eren voor iedereen die een persoonlijke beker binnenbrengt."

Hij zei dat Starbucks zijn 5p-heffing opschortte voor klanten die een papieren beker wilden gebruiken.

De heer Lynch voegde de koffieketen toe - die in 1998 de eerste was die gebruikers korting bood aan klanten met herbruikbare bekers - introduceerde ook "verhoogde reinigingsmaatregelen" voor alle serviesgoed in de winkel, zoals keramische mokken en borden.

Starbucks-winkels in de VS hebben al soortgelijke maatregelen genomen.

De koffieketen sloot in januari de helft van zijn bijna 4.300 verkooppunten in China af ter ondersteuning van de inspanningen om het coronavirus, dat Covid-19 veroorzaakt, te beheersen.

'Absurd'
De Britse treinoperator LNER zei dat hij was gestopt met het accepteren van hervulbare bekers op zijn treinen "om mogelijke besmetting door het hanteren van bekers en deksels te voorkomen".

Terwijl Great Western Railway (GWR) zei dat het het gebruik van herbruikbare bekers op zijn treinen verbood voor "drie of vier dagen" als onderdeel van "verstandige voorzorgsmaatregelen" om klanten en personeel te beschermen.

Maar het treinbedrijf keerde dinsdag terug naar zijn normale beleid, zei een woordvoerder.

Hij zei dat GWR "een paar opmerkingen" had ontvangen van mensen die om een ​​verklaring voor het verbod vroegen.

Een GWR-passagier zei dat de verplaatsing "absoluut absurd" was, omdat treinen een "kiemhit" waren.

Amy Slack, uit Falmouth, Cornwall, zei dat ze besloot geen koffie te kopen in een GWR-trein toen haar herbruikbare koffiekop op maandag werd geweigerd.

"Ik kon niet begrijpen wat het verschil was tussen een standaardbeker en een herbruikbare beker," vertelde ze de BBC.

"Er is ons verteld dat het komt doordat [coronavirus] van hand naar mond wordt doorgegeven ... maar dat is hetzelfde, ongeacht de houder die u vasthoudt."

Mevrouw Slack, 35, die werkt voor een goed doel voor het milieu, zei dat toen ze vroeg naar de redenen voor de verandering, de medewerkers zeiden dat ze "het zelf hadden ondervraagd".

"Als het overheidsbegeleiding was, zou ik er helemaal voor zijn", zei ze.

"Maar coronavirus zal door veel meer vormen worden gegaan dan herbruikbare bekers."

Op de vraag of mensen moeten stoppen met het gebruik van herbruikbare bekers, zei Public Health England dat de "boodschap duidelijk is" - dat "eenvoudig handen wassen met zeep gedurende 20 seconden" de meest effectieve manier was om de verspreiding van het virus te stoppen.

'Niet paranoïde zijn'
Volgens een overheidsrapport dat in 2018 is gepubliceerd, worden er elk jaar minstens 2,5 miljard koffiekopjes weggegooid in het VK.

Maar prof. Sally Bloomfield, van de London School of Hygiene and Tropical Medicine, zei dat hygiëne een "grotere prioriteit" moet krijgen dan zorgen over het milieu, terwijl het coronavirus nog steeds kon worden ingeperkt.

"We weten niet hoe ernstig [het virus] is, we bevinden ons in een volledig onbekende fase hiervan en ik denk dat het in termen van het voorkomen van verspreiding de komende drie of vier weken een grotere prioriteit zou moeten hebben dan een bezorgdheid over het milieu, "zei ze.

Ze voegde eraan toe dat het herbruikbare bekerverbod "niet paranoïde zijn" was.

"Iemand een herbruikbare beker geven is hetzelfde als iemand een hand geven. Als we op dit moment iets kunnen doen om de verspreiding te vertragen, moeten we het doen."

Maar collega van Bloomfield, epidemioloog Dr. Kalpana Sabapathy, zei: "Hoewel de dingen kunnen evolueren", omvatte het advies om het virus te voorkomen niet het vermijden van herbruikbare bekers.

Ze voegde eraan toe "men moet vragen wat het doel van Starbuck is", omdat regelmatig handen wassen een protocol moet zijn "voor werknemers in de koffieketen.

De richtlijnen van het Food Standards Agency voor iedereen die met voedsel werkt, is handen wassen "na het aanraken van items zoals telefoons, lichtschakelaars, deurgrepen, kassa's en geld".

Greggs zei dat er geen wijzigingen zouden komen in het beleid voor herbruikbare bekers, waarbij klanten die hun eigen bekers meebrachten 20% korting op drankjes ontvingen.

Een woordvoerder van Costa Coffee zei: "We hebben geen plannen om te stoppen met het gebruik van herbruikbare bekers in onze winkels, maar zoals alle detailhandelaren houden we de situatie nauwlettend in de gaten en volgen we advies en richtlijnen van de overheid."

De voedselketen Pret a Manger gaf geen commentaar.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut