Grote banken zetten zich schrap voor het coronavirus

HSBC in Canary Wharf

Veel van de grootste instellingen van de stad Londen nemen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden.

Maandag worden veel Britse medewerkers van JPMorgan tijdelijk naar een ander kantoor verplaatst. Ze zijn niet alleen.

Goldman Sachs zond vorige week ongeveer 200 personeelsleden om een ​​site in Croydon, Zuid-Londen te testen voor de dag om ervoor te zorgen dat de systemen effectief werkten.

Veel van deze maatregelen van enkele van de grootste banken ter wereld volgen de gebeurtenissen die vorige week op HSBC plaatsvonden.

HSBC heeft donderdag meer dan 100 medewerkers naar huis gestuurd vanaf de tiende verdieping van haar Canary Wharf-kantoren. De verhuizing kwam nadat een medewerker, die deel uitmaakte van de onderzoeksafdeling, terugkeerde uit Azië en de diagnose kreeg van het Covid-19-virus.

Evacuatie
De werknemer staat nu onder medisch toezicht en heeft zichzelf geïsoleerd, en de rest van de onderzoeksafdeling werkte op die dag vanuit huis.

Dit was het eerste bekende geval bij een groot bedrijf in de financiële dienstverlening van het VK.

De onderzoeksvloer kreeg een "diepe schoonmaak" van een gespecialiseerd professioneel dienstverlenend bedrijf.

HSBC zei dat het gebouw, dat bijna 10.000 werknemers huisvest, open zou blijven nadat het medisch advies had ingewonnen.

Regulatie
Regulator de Financial Conduct Authority (FCA), zegt dat het geen probleem heeft met personeel dat werkt vanaf back-upsites of zelfs vanuit huis, zolang aan bepaalde normen wordt voldaan.

De FCA verwacht van bedrijven dat ze orders en transacties snel in de relevante systemen kunnen invoeren, geregistreerde lijnen kunnen gebruiken bij de handel en het personeel de ondersteuning kunnen bieden die ze nodig hebben.

JPMorgan zegt dat het vorige week met zijn coronavirus-noodplan is begonnen door teams op te splitsen om in verschillende kantoren in het land te werken.

Veel medewerkers werken nu op een ander kantoor dan normaal of thuis.

De bank heeft kantoren in Londen, Bournemouth, Glasgow en Edinburgh.

Aard van het werk
De aard van de baan betekent echter dat thuiswerken geen optie is voor veel personeel bij de meeste grote investeringsbanken zoals JP Morgan of zijn rivaal Goldman Sachs.

Dat komt omdat de meeste handelaren en verkopers bij elkaar moeten zitten op een handelsvloer die wordt bewaakt om aan de wettelijke regels te voldoen.

Goldman Sachs heeft zijn coronavirus-noodplan nog niet geactiveerd, maar als de noodzaak zich voordoet, zegt de bank dat het klaar is om in actie te komen.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut