Flybe collapse: Je rechten uitgelegd

passengers at airport

Regionale luchtvaartmaatschappij Flybe heeft aangekondigd dat het is gestopt met opereren nadat het verzuimde extra financiering aan te trekken. Hierdoor moeten passagiers alternatieve manieren vinden om te reizen en uit eigen zak voor tarieven. Welke rechten hebben de klanten van Flybe?

Verlies ik mijn vluchtboeking?
Ja, de ineenstorting van een luchtvaartmaatschappij betekent dat vliegtuigen worden geaard en dat services worden geannuleerd.

Voor de meeste mensen zijn er geen alternatieven, behalve om nog een vlucht te boeken.

De Civil Aviation Authority kwam tussenbeide om mensen te helpen thuis te komen na de ineenstorting van Monarch en Thomas Cook, op aanwijzing van de regering, hoewel dit volgens de strikte letter van de voorschriften niet altijd nodig was.

Worden de kosten van die vlucht terugbetaald?
Een terugbetaling door de luchtvaartmaatschappij is zeer onwaarschijnlijk. De meeste Flybe-reizigers kochten vliegtickets afzonderlijk, niet als onderdeel van een pakketreis.

Dat betekent dat de meeste mensen moeten vertrouwen op een terugbetaling van hun creditcard- of betaalpasprovider, of mogelijk door een claim in te dienen bij hun reisverzekering.

Maar hebben Thomas Cook-klanten geen terugbetaling ontvangen?
Veel van degenen die een vakantie van Thomas Cook hadden gekocht, maar ontdekten dat deze was geannuleerd toen de reisorganisatie instortte, vielen onder de regeling van Atol.

Degenen in die situatie werden in het kader van de regeling terugbetaald. Relatief weinig klanten van Flybe hebben echter volledige pakketreizen geboekt.

Afzonderlijk een vlucht en hotel kopen, betekent het gevaar dat u het voor beide betaalde geld verliest.

Experts zeggen dat het een goed idee is om de situatie aan de accommodatie-aanbieder uit te leggen en te controleren of ze enige flexibiliteit hebben - een terugbetaling of verschillende datums voor een verblijf als er geen betaalbare vlucht met een andere luchtvaartmaatschappij kan worden gevonden.

Hoe waarschijnlijk is mijn verzekeraar om de kosten van vluchten en accommodatie te dekken?
Dat hangt allemaal af van het type reisverzekering dat is gekocht.

Bijna de helft van de reisverzekeringspolissen (49%) heeft standaard een dekking voor het falen van luchtvaartmaatschappijen, en nog eens 19% als optionele add-on die extra kost, volgens cijfers van Defaqto.

Dat laat 32% van de polissen zonder een dergelijke dekking, zodat deze mensen geen aanspraak kunnen maken.

Een voordeel van de dekking is volgens Brian Brown van Defaqto dat de verzekeraar de kosten van een vervangende vlucht met een andere luchtvaartmaatschappij moet kunnen terugbetalen - iets dat onvermijdelijk duurder zou worden na de val van een luchtvaartmaatschappij.

Wat is de creditcard- of betaalpasoptie?
Iedereen die meer dan £ 100 op vluchten rechtstreeks met het bedrijf op een creditcard heeft betaald, moet bij zijn kaartaanbieder een terugbetaling van de vlucht kunnen aanvragen. Dit staat bekend als artikel 75 bescherming en is onderdeel van de Consumer Credit Act.

Voor goedkopere aankopen of als een betaalpas is gebruikt, kunnen klanten proberen aanspraak te maken op de kaartprovider onder het terugboekingssysteem, hoewel dit geen wettelijk recht is en niet altijd succesvol is.


Komentar

Postingan populer dari blog ini

De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut