De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

NYSE traders

De aandelen in Europa gleden dinsdag terug naar negatief gebied, nadat ze aanvankelijk een deel van het verloren terrein van maandag hadden hersteld.

Markten zagen hun grootste daling sinds de financiële crisis van 2008 op maandag.

De FTSE 100 in Londen was laat in de middag 0,5% lager, na een daling van 7,7% in de vorige sessie. De Dow Jones-index in New York was 0,5% hoger.

De belangrijkste aandelenindexen in Frankrijk en Duitsland daalden ook met meer dan 1% na aanvankelijke bounce-backs.

De markten werden maandag gehavend als reactie op de dreiging van een olieprijsoorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië.

Maar na maandag met maar liefst 30% te zijn gedaald, herstelden de olieprijzen enigszins, met Brent-ruwe olie die 5% hoger was tijdens de middaghandel.

Maandag daalden de grote Amerikaanse aandelenindexen bij het begin van de handel zo sterk dat het kopen en verkopen van aandelen gedurende 15 minuten werd stopgezet, aangezien een zogenaamde "stroomonderbreker", die was gericht op het beteugelen van paniekerige verkopen, in werking trad.

De dramatische dalingen als reactie op de angst voor de impact van het coronavirus waren typisch voor marktgedrag, zei Kathleen Brooks, directeur van Minerva Analysis.

'Markten zijn zo emotioneel dat het ongelooflijk is', zei ze. 'Eerst handelen, later nadenken. Dit was hetzelfde in 2008, je hebt deze enorme dalingen en dan staat de markt stil.'

Ze zei dat ze dacht dat markten zich uiteindelijk zouden herstellen, want 'als je kijkt naar langetermijngrafieken, herstellen ze altijd'.

Maar op korte termijn "zouden we een nieuwe daling kunnen zien als we de vereiste stimulans niet zien. We moeten positievere dingen horen, want dan stijgen de aandelenmarkten."

Maandag zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij "grote" maatregelen zou nemen om de Amerikaanse economie te versterken tegen de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus, en analisten zeiden dat dit de markten had helpen opheffen.

Het aanvankelijke optimisme op dinsdag werd geholpen door een vertraging in de gemelde gevallen van coronavirus in China, aldus Michael Hewson, hoofdmarktanalist bij CMC Markets UK.

"Dit optimisme, samen met de verwachtingen rond verdere acties van de centrale bank, zet voorlopig het nieuws tegen dat heel Italië is vastgelopen en de Spaanse regering heeft besloten alle scholen en universiteiten in Madrid te sluiten", zei hij.

In Azië stegen de aandelen in Japan nadat premier Shinzo Abe zei dat zijn regering nauw zou samenwerken met de centrale bank om de economie te stimuleren.

De Japanse referentie-index, de Nikkei 225, was dinsdag meer dan 3% lager begonnen, maar kaatste terug na de opmerkingen van de heer Abe en eindigde 1% hoger.

In Hong Kong steeg de belangrijkste Hang Seng-markt met 1,4% dankzij de stappen van Japan om investeerders te kalmeren. De index was maandag met meer dan 4% gedaald.

Waarom zou het mij iets kunnen schelen als de aandelenmarkten dalen?
De eerste reactie van veel mensen op 'de markten' is dat ze niet rechtstreeks worden beïnvloed, omdat ze geen geld investeren.

Toch zijn er miljoenen mensen met een pensioen - particulier of via werk - die hun spaargeld (in wat bekend staat als een beschikbare premieregeling) zullen laten investeren in pensioenregelingen. De waarde van hun spaarpot wordt beïnvloed door de prestaties van deze investeringen.

Dus grote stijgingen of dalingen kunnen uw pensioen beïnvloeden, maar het advies is om te onthouden dat pensioensparen, zoals elke belegging, meestal een langetermijnweddenschap is.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini