Coronavirus: Korean Air vecht voor 'overleven'

A flight crew from Korean Air, many wearing protective masks, depart the international terminal after arriving at Los Angeles International Airport (LAX) .

Korean Air heeft gewaarschuwd dat de uitbraak van het coronavirus het voortbestaan ​​ervan zou kunnen bedreigen in een memo die aan werknemers is gestuurd.

Zuid-Korea is hard getroffen door reisbeperkingen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

De nationale luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 80% van haar internationale capaciteit verminderd en werknemers aangemoedigd om vrijwillig op te nemen.

In de memo zei Woo Kee-hong, de president van Korean Air dat de luchtvaartmaatschappij niet kon voorspellen hoe lang de crisis zou duren.

"Maar als de situatie voor een langere periode aanhoudt, kunnen we de drempel bereiken waar we het voortbestaan ​​van het bedrijf niet kunnen garanderen", zei hij in de memo die Reuters zag.

Een woordvoerder van Korean Air vertelde de BBC dat het doel van de interne memo was "werknemers aan te moedigen en om begrip te vragen om de crisis samen te overwinnen".

"We hebben de afgelopen 51 jaar talloze moeilijkheden doorgemaakt en ik ben ervan overtuigd dat we deze crisis samen zullen overwinnen", zei hij.

'Tijdelijke ontslagen'
De luchtvaartsector kampt met een scherpe daling van het aantal passagiers met reisbeperkingen en onwil om te vliegen tijdens de virusuitbraak.

Norwegian Air heeft gezegd dat het de komende drie maanden ongeveer 3.000 vluchten zal schrappen, ongeveer 15% van zijn capaciteit.

Het bedrijf zal ook tijdelijk "een aanzienlijk deel van zijn personeel" ontslaan, zei het in een verklaring.

"We zijn formeel overleg begonnen met onze vakbonden over tijdelijke ontslagen voor leden van de vliegende bemanning en voor werknemers op de grond en in de kantoren", aldus algemeen directeur Jacob Schram.

De International Air Transport Association, een handelsorganisatie, schat dat het virus de inkomsten van passagiers dit jaar wereldwijd met tussen de $ 63 miljard en $ 113 miljard kan verminderen.

Vervoerders over de hele wereld hebben de bevriezing van aanwervingen geïntroduceerd en het personeel gevraagd onbetaald verlof op te nemen, samen met aardingsvliegtuigen.

Dinsdag zeiden de Australische Qantas dat het meer vluchten schrapte, met routes naar Azië en de VS het hardst.

Het bedrijf zei dat het internationale vluchten met bijna 25% zou verminderen, omdat het de vraag ziet dalen van passagiers die zich zorgen maken over het coronavirus.

Qantas en zijn budgetmaatschappij Jetstar zullen de activiteiten voor de komende zes maanden verminderen.

Het zal acht van zijn 10 dubbeldeks Airbus A380's aan de grond houden en deze vervangen door kleinere vliegtuigen, terwijl de frequentie van vluchten wordt verminderd.

"We verwachten dat de lagere vraag de komende maanden zal aanhouden, dus in plaats van een gefragmenteerde aanpak te volgen, beperken we de capaciteit tot medio september," zei Alan Joyce, CEO van Qantas.

De heer Joyce zei dat hij een deel van zijn salaris van A $ 24 miljoen (£ 12 miljoen) zou kwijtraken, terwijl andere leidinggevenden van Qantas tijdens de recessie een loonsverlaging van 30% zullen krijgen.

Het Britse Flybe was het eerste slachtoffer van het coronavirus en ging vorige week in administratie. Analisten waarschuwen dat anderen zouden kunnen volgen.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut