Collapsed Flybe vertelt passagiers niet naar luchthavens te reizen

Flybe plane

De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe is in administratie gegaan en heeft 2.000 banen op het spel gezet nadat een bod op nieuwe financiële steun was mislukt.

De op Exeter gebaseerde luchtvaartmaatschappij zei dat de impact van de uitbraak van het coronavirus op de vraag naar vliegreizen gedeeltelijk de oorzaak was van de ineenstorting.

De website adviseert klanten nu om "niet naar de luchthaven te reizen" tenzij ze een alternatieve vlucht hebben geregeld.

Flybe-baas Mark Anderson zei "het spijt me" voor de ineenstorting van het bedrijf.

In een brief aan het personeel van de luchtvaartmaatschappij zei topman Mark Anderson: "Ondanks alle inspanningen hebben we nu geen alternatief - we hebben geen haalbare oplossing gevonden om ons in staat te stellen te blijven handelen."

Als reactie op de ineenstorting zei de Britse regering dat het klaar was om de werknemers van Flybe te helpen bij het vinden van nieuwe banen en zou samenwerken met andere luchtvaartmaatschappijen om diensten te vervangen: "We werken nauw samen met de industrie om eventuele verstoringen van routes die door Flybe worden geëxploiteerd te minimaliseren, inclusief door te kijken met spoed hoe routes die nog niet door andere luchtvaartmaatschappijen worden bestreken door de industrie kunnen worden hersteld. "

Transportsecretaris Grant Shapps zei dat iedereen "gestript" was over het nieuws, maar voegde eraan toe: "We hebben echt geprobeerd alles te doen wat we konden rond de jaarwisseling.

"Helaas, met de situatie die zich heeft ontwikkeld met [coronavirus], is een al zwak bedrijf, vrees ik, gewoon niet in staat om te overleven."

Hoe hebben passagiers gereageerd?
David Manners arriveerde vanmorgen op Exeter Airport om te ontdekken dat zijn Flybe-vlucht naar Parijs was geannuleerd.

De reis was gepland als een verrassend kerstcadeau voor zijn vrouw en hij zei dat ze "absoluut gestript" waren.

Manners, die in Lyme Regis woont, zei dat de ineenstorting van Flybe ook slecht zou zijn voor het gebied.

"We gebruiken deze luchthaven nogal vaak omdat het zo handig is", zei hij. "We kennen een deel van het personeel heel goed ... Ik voel voor hen."

Jessica, Abby en Robyn werken voor een wervingsbureau en zouden na een zakenreis via Exeter Airport naar Jersey terugkeren.

Ze beschreven de luchthaven als een "spookstad" bij aankomst.

Abby zei: "Ik gebruik Flybe misschien eens per maand, en het nu niet hebben zal zo'n nachtmerrie zijn."

De groep zei dat andere luchtvaartmaatschappijen zoals EasyJet of British Airways wel vluchten vanuit Jersey hadden uitgevoerd, maar deze vlogen meestal alleen naar grotere luchthavens zoals London Gatwick.

Ryanair heeft "reddingstarieven" voor maart en april gelanceerd op vijf routes na de ineenstorting van Flybe. Ze omvatten vluchten tussen Bournemouth en Dublin, Belfast en Stansted en Belfast en Manchester.

Treinoperators in Groot-Brittannië bieden ook gratis reizen aan klanten en Flybe-medewerkers die de volgende week niet kunnen reizen, volgens de Rail Delivery Group.

Wat zijn uw rechten als passagier?
Flybe-klanten die rechtstreeks bij het bedrijf tickets hebben gekocht, worden niet beschermd door Atol, het verzekeringsfonds voor de reisindustrie

Als u echter via een reisbureau of een andere derde partij hebt gekocht, is de dekking mogelijk gedekt.

Sommige mensen kunnen hun geld terugkrijgen als ze met een creditcard of met enkele bankpassen betalen.

Wat betekent dit voor personeel?
Duizenden banen lopen gevaar na de val van de regionale luchtvaartmaatschappij.

Katherine Densham, een lid van de Flybe cabinepersoneel, zou donderdag vanuit Exeter naar London City Airport vliegen. Ze heeft 13 jaar voor de luchtvaartmaatschappij gewerkt nadat ze rechtstreeks van de universiteit bij het bedrijf kwam werken.

Ze vertelde de BBC dat het personeel zich "heel verdrietig" voelde en dat ze niet zeker wist wat ze moest doen.

Balpa, de pilotenbond, zei dat piloten, cabinepersoneel en grondpersoneel "hun werk briljant hebben gedaan" gedurende de hele strijd.

De vakbond vroeg zich af hoe het personeel "nieuwe banen gaat vinden in het huidige klimaat", hoewel bedrijven zoals South Western Railway al eerder hebben gesolliciteerd naar sollicitaties van Flybe-medewerkers op sociale media.

Wat ging er mis bij de luchtvaartmaatschappij?
Flybe kwam vorig jaar in moeilijkheden en werd gekocht door een consortium dat Virgin Atlantic omvat.

Maar de problemen hielden aan en het vermeed nipt om in januari van dit jaar failliet te gaan. De nieuwe eigenaren zeiden dat ze £ 30 miljoen in het bedrijf zouden pompen om het overeind te houden, maar deden een beroep op de overheid voor extra ondersteuning.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut