Chinese productie bereikt recordhoogte tijdens uitbraak van coronavirus

Workers wearing face masks as they make insoles at a factory

De fabrieksactiviteit in China daalde in februari met een recordsnelheid, toen fabrikanten hun activiteiten stopten om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan.

De officiële productieactiviteit van het land - de Purchasing Manager's Index (PMI) - daalde van 50 in januari tot 35,7.

Het laat zien dat het virus een grotere impact heeft dan de financiële crisis die de wereld het afgelopen decennium heeft geschud.

De gegevens suggereren ook dat fabrieken moeite hebben om voldoende werknemers te vinden.

PMI-cijfers - berekend met gegevens uit maandelijkse enquêtes van bedrijven in de particuliere sector - zijn een belangrijke indicator voor de economische gezondheid van een provincie en kunnen de financiële markten bewegen.

China maakt een derde van de wereldproductie uit en is 's werelds grootste exporteur, dus deze PMI-daling - ruim onder de verwachtingen van analisten - zal een domino-effect hebben op andere landen.

Beperkingen in de zogenaamde 'fabriek van de wereld' hebben ook gevolgen gehad voor bedrijven zoals Apple, Diageo, Jaguar Land Rover en Volkswagen, die afhankelijk zijn van de Chinese productie- en consumentenmarkt.

De grote vraag is nu hoe snel fabrieken weer normaal kunnen worden.

Velen zijn afhankelijk van de 300 miljoen migrerende werknemers in China, van wie een derde nog steeds niet werkt vanwege quarantaineregels.

Volgens Bloomberg Economics werkten Chinese fabrieken deze week met 60% tot 70% van hun capaciteit.

Verwacht wordt dat de economische groei van China in de eerste helft van dit jaar een grote klap zal krijgen vanwege de impact die coronavirus heeft gehad op het bedrijfsleven en de uitgaven in het land.

Wereldwijd daalden aandelenmarkten dramatisch na een sterke toename van het aantal bedrijven dat waarschuwde voor de impact van de uitbraak op bedrijven.

De daling van de Chinese productie was echter één zilveren rand: NASA zei dat satellieten voor het toezicht op vervuiling in het hele land een significante daling van stikstofdioxide hadden vastgesteld, wat volgens aanwijzingen "ten minste gedeeltelijk" verband houdt met de economische vertraging als gevolg van de uitbraak.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut