Google vroeg om het 'digitale stad'-plan van Toronto te rechtvaardigen

Toronto Waterfront

De "geschiktheid" van het plan van Google's zusterbedrijf voor een "digitale stad" in Toronto is in twijfel getrokken.

Een panel dat is opgezet om het plan van Sidewalk Labs onder de loep te nemen, heeft het gevraagd uit te leggen wat de voordelen zouden zijn voor burgers bij het verzamelen van grote hoeveelheden gegevens.

Het bedrijf wil een sensorvolle, milieuvriendelijke buurt bouwen met de nieuwste technologische innovaties.

Maar het heeft lokaal tegenstand ondervonden. Een definitieve beslissing over het al dan niet doorgaan is volgende maand.

De plannen van Sidewalk Labs voor een "stad ... gebouwd vanaf internet" omvatten sensoren om verkeer, lawaai, weer, energieverbruik en zelfs afvalinzameling te controleren.

Maar nu heeft het adviesbureau voor digitale strategie van Waterfront Toronto de "geschiktheid en noodzaak" van sommige van zijn innovaties in twijfel getrokken en gevraagd of "voldoende voordelen waren geïdentificeerd om de voorgestelde verzameling of het gebruik van gegevens te rechtvaardigen".

Het vroeg ook Waterfront Toronto, de instantie die is opgericht om toezicht te houden op de ontwikkeling, om meer uitleg te geven over hoe het van plan was om toezicht te houden op deze gegevens, waarvan het eerder had besloten dat het als een publiek bezit moest worden behandeld.

Michael Gist, voorzitter van het panel, schreef: "Voor Sidewalk Labs betekent dit het bieden van extra context voor hun digitale voorstellen, inclusief maar niet beperkt tot een verklaring waarom digitale oplossingen voor oplossingen werden gekozen boven niet-digitale".

Een eerder rapport van het panel vroeg of sommige plannen van Sidewalk Labs "technologie omwille van technologie" waren.

Het plan om een site te ontwikkelen in de stad bekend als Quayside is controversieel sinds het werd aangekondigd, in 2017.

Sidewalk Labs wilde aanvankelijk 190 hectare (0,75 vierkante kilometer) site ontwikkelen, maar Waterfront Toronto heeft nu besloten dat dit in eerste instantie moet worden teruggeschaald naar slechts 12 hectare.

In reactie op het laatste rapport vertelde Sidewalk Labs aan BBC News: "Het voorstel voor Quayside omvat - en heeft nooit opgenomen - bewakingssystemen, sociale credit scores of gezichtsherkenning.

"Net als de rest van Toronto zouden alle straten en parken in het bezit zijn van en worden geëxploiteerd door de stad.

En hoewel er in Quayside's gebouwen digitale technologieën zijn ingebed, om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, is de persoonlijke informatie die zou worden verzameld voor energie- en afvalbeheer en facturering - hetzelfde als voor inwoners van Toronto vandaag. "

Komentar

Postingan populer dari blog ini

De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut