Amazon verwijdert te dure goederen en nepkuren

A man wearing a surgical mask carries an Amazon delivery box in Hong Kong

Amazon heeft meer dan een miljoen producten die beweren te beschermen tegen het coronavirus verboden - of zelfs genezen.

De online retailer vertelde Reuters dat het ook "tienduizenden" te dure gezondheidsproducten van gewetenloze verkopers had verwijderd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitte bezorgdheid over enkele misleidende Amazon-aanbiedingen eerder deze maand, waaronder nepbehandelingen.

Het virus, dat Covid-19 veroorzaakt, heeft wereldwijd ongeveer 2.800 mensen gedood.

De WHO zei dat nepcoronavirusclaims online leiden tot massale verwarring en drong er bij techreuzen op aan om de verspreiding van verkeerde informatie te bestrijden.

Een zoektocht naar "coronavirus" op Amazon leverde resultaten op voor gezichtsmaskers, desinfecterende doekjes en nieuw gepubliceerde boeken over virale infecties, waaruit blijkt hoe sommige verkopers profiteren van de gezondheidscrisis.

Het bood ook resultaten voor vitamine C-boosters - een nep-remedie voor het virus dat op grote schaal online is verspreid.

Amazon heeft geen lijst van die producten verstrekt waarvan wordt gezegd dat het is verwijderd, maar een BBC-zoekopdracht naar "coronavirus" op de online site suggereert dat veel producten nog steeds tegen ongewoon hoge prijzen worden verkocht.

In één voorbeeld kost een 50-delige stapel chirurgische maskers van één verkoper meer dan £ 170, terwijl een populair alternatief van hetzelfde product te koop is voor ongeveer £ 36. Zelfs dat goedkopere product is sinds begin januari nog steeds dramatisch in prijs gestegen, toen het minder dan £ 10 kostte.

Sommige van die producten zijn niet eens geschikt voor het doel, zoals wegwerpstof of chirurgische maskers, in plaats van aanbevolen beschermende uitrusting.

Een drie-pack van een populair merk handreinigingsgel kostte tussen £ 10-15 tot begin januari, toen het tot £ 50 steeg. Het verkoopt nu voor iets meer dan £ 30.

"Er is geen plaats voor prijsgutsen op Amazon," vertelde een woordvoerster aan Reuters, verwijzend naar de praktijk om de prijzen van goederen naar een onredelijk hoog niveau te brengen vanwege een toename van de vraag.

Ze haalde het bedrijfsbeleid aan dat Amazon in staat stelt producten te verwijderen die "het vertrouwen van de klant schaden", ook wanneer de prijs "aanzienlijk hoger is dan de recente prijzen die op of buiten Amazon worden aangeboden".

Het bedrijf zal de site blijven volgen op prijsstijgingen, voegde ze eraan toe.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

De aandelen glijden terug naarmate de zorgen over het coronavirus voortduren

Ingin Kuku Sehat dan Kuat saat Hamil? Santap Tiga Makanan Ini

Manfaat Daun Seledri untuk Kesehatan dan Rambut